Cornus sanguinea "Winter  Beauty"  (Veresgyűrűs som)

Előtérben díszhagyma elszáradt virágfeje, háttérben a som (fent) őszi színkavalkádja.

Ősszel (fent) és tavasszal (lent)


Veresgyűrűs som / Cornus sanguinea Winter Beauty és a gyöngyvirágcserje / Deutzia + a kiszáradó félben lévő bodza bokorra felfutó vadszőlő remek társaságába beleolvad hátulról a szomszéd életfája és tiszafája, így remek hátteret ad. (lent)

Cserjecsoport egy részlete, mely őszre igazán figyelemfelkeltővé válik. (lent)

Talán már nem látni, de középen egy bodza bokor él, melyre a vadszőlő teljes terjedelmében felfutott, előtte egy rózsaszín virágú gyöngyvirág cserje látható. Tőle balra egy veresgyűrűs somfajta él, narancssárga vesszőkkel, évközben zöldes sárga, ősszel pedig élénksárga levelekkel (Cornus sanguinea „Winter Beauty”). Fokozatosan balra három kis cserje-csoport: babérmeggy, korallberkenye és bangita él teljesen összefonódva, a legnagyobb egyetértésben, mely tökéletes takarást biztosít majd kb 5 év múlva. (fent)

A vadszőlő-bodza keverékétől jobbra egy szárnyas kecskerágó sejlik halványan az alsó egyharmad szinten, még jobbra egy bangita fajta (fahéj levelú bangita, Viburnum cinnamomifolium), mellette babérmegy, kb egy méteres magasságával. Ezt a növényt a madarak ültették, alkalmazkodom ehhez az ültetési rendhez.

Talajtakaróként japán ernyőpáfrány 3+1 növénycsoportja, valamint tündérvirág (Epimedium rubrum), 2+1 csoportja. Őket egészíti ki egy kis csoport évelő, kaukázusi nefelejcs. Ezen a területen tavasszal még kankalinok is bemutatkoznak.

Vadszőlő-bodza színes, eleven keveréke (fent)

Késő nyári virágzása ....(fent)