Hétről hétre alakítom kertemet, hiszen minden nap van új tennivaló.

Mint ahogy nincs két egyforma ember, úgy nincs két egyforma talaj, nincs két egyforma kert sem, így a saját területeden, a saját gyakorlatodban kell kialakítanod kerti teendőidet.

Te ismered a saját kertedet. (vagyis: ismerd meg kertedet)

Én csak útmutatást, ötletet, esetleg inspirációt szeretnék adni tevékeny hétköznapjaimmal ...

Láss neki!

49. hét (december 4.- december 10.)

Pár nappal ezelőtt, Miklos Szomoru meghívására részt vehettem egy baráti körben megtartott workshop-on, ahol adventi koszorút készítettünk.

💚🎄⭐️💚🎄⭐️

A barátságos és hívogató mobilházban már vártak az ismert és ismeretlen arcok, de a lelkesedés, a közös téma, a kreatív és szórakoztató percek hamar összehoztak minket.

💚🎄⭐️💚🎄⭐️

A nagyméretű nobilis fenyő koszorú alapra, tökéletes, minőségi alapanyagok kerültek beépítésre.Köszönet érte Virággal egy mosolyért

💚🎄⭐️💚🎄⭐️

A különböző díszes és hagyományos kiegészítőkkel, igyekeztem a koszorú vastagságát, tömegét növelni.A zuzmóval borított ágacskákkal óriási hatást lehetett elérni. Azonnal természetes, vad és egyben elbűvölő összhatás alakult ki. Ezt már csak fenyőtobozokkal, díszalmával, szárított gyümölcsszeletekkel, és gömbökkel egészítettem ki. Az ünnepi hangulat fokozása miatt egy-két piros bogyós ágat is belecsúsztattam. Mindezek a kellékek könnyűszerrel felkerültek a maguk helyére ragasztópisztoly segítségével.

💚🎄⭐️💚🎄⭐️

Ahányan voltunk, szinte külön világot képviseltünk, ennek megfelelően más-más díszítési koncepciót alakítottunk ki koszorúinkon, de az összhatás mindenki munkáján ünnepélyes és tökéletes volt, a megfelelő szaktanácsadás és útmutatás mellett.Hálás köszönet érte: Szabolcs Szentpeteri -nek.

💚🎄⭐️💚🎄⭐️Itthon, a hálószobában helyeztem el és rögtön kiderült, hogy mennyei illata van a fenyőágaknak, a szárított gyümölcsszeleteknek és a soha nem látott méretű fahéjrúdnak köszönhetően.

💚🎄⭐️💚🎄⭐️

Fotózás- és a nagy pelyhekben hulló hószállingózás miatt pár percre kivittem a szabadba, de most már a lakás központi helyén, az étkező asztalt díszíti. (fotó a koszorúmról a poszt alatt hozzászólásban, illetve egy külön posztban is)

💚🎄⭐️💚🎄⭐️

Köszönöm, hogy megismerhettelek benneteket, fantaszikus pár órát tölthettünk el együtt.Remélem találkozunk jövőre?!Hogyan legyek jó nő?Kert TV - Otthon a kertbenEgy kertművész vlogolBarabás ÉviFaház a dombtetőnMenyasszony Stylist / Esküvői Stílustanácsadó Körmendy-Szomoru KataSzabolcs SzentpeteriEgy Kertész Kertje Pilisszentkereszten

A héten csodás vastag hólepel takarta be kertemet. Sajnos egy keleti tujám szenvedte meg a vastag és vizes hó terhét.

50. hét (december 11. - december 17.)

51. hét (december 18. - december 24.)

Hóolvadás után néhány kerti kiegészítő beszerzésére is sor került.

52. hét ( december 25. - december 31.)

A hónapban lehullott kiadós mennyiségű csapadék (hó, havas eső, ónos eső) jelentős mértékben feláztatta a talajt, így napokig nem lehetett a kertben tevékenykedni, szinte mindenhol állt a víz. (fent)

A tuja ágainak feldarabolása folyamatos, de az ünnepek miatt egy picit eltolódik jövőre. (fent)

Lehullott lombok félig elázva, komposztálódva, elenyészve ... jövőre már a gazdag táptalaj alapját fogja képezni. (fent)


Megjegyzések
* Az email nem lesz publikálva a weboldalon.