Természetes, minőségi algatermékek

Mivel tápláljuk a növényeinket, mikor azok intenzíven növekednek?

Kertemben élő növények: Hosta, árnyékliliom levele (fent) és kínai hamuvirág levele (lent), intenzív fejlődési szakaszban.

Mivel tápláljuk a növényeinket, mikor azok intenzíven növekednek?

Azok a kiskerttulajdonosok, akik a biotermesztésben is használható termékekkel szeretnék növényeiket táplálni, mindenképpen az alga tartalmú termékeket ajánlom.

A minőségi alga termékekben minden megvan, ami a növény számára szükséges.

Nem véletlen, hogy én is fogyasztom táplálékkiegészító formában (Spirulina alga, Chlorella vulgaris), így természetes, hogy a növényeimnek is a legjobbat szeretném adni.

Azonban az alga termékek esetében tudnunk kell néhány információt:  

Olyan alga terméket válasszunk, melynek van bio minősítése. 

A forgalomban lévő alga termékek nagy részének nincs. Sajnos sok algát olyan tengerparti gyárakban állítanak elő, ahol jelentős ipari tevékenység van, az algák pedig ezt koncentráltan magukba építik.


Az Asco Alga egy alga koncentrátum, az állaga krémszerű. Viszont kivállóan oldódik vízben. 

https://danubagarden.hu/termek/asco-alga/

Így ha számít, hogy ne vizet vegyél hanem a legmagasabb alga koncentrátumot, akkor az Asco Alga jó választás!

Az alga termékek, ha nem tartalmaznak pluszban hozzáadott tápelemeket, akkor az NPK és mikroelem tartalmuk alacsony. Az alga termékekben a legfontosabbak, azok a poliaminok, növényi hormonok, szerves savak,  brasszinoszteroidok, florotaninok, melyek a növényt támogatják a növekedésben és a stressz hatások legyőzésében.


Ha a célunk az, hogy nagyobb mennyiségben adjuk táplálékot, tápanyagokat a növényünknek, akkor érdemes a DanuVital Bio+ terméket választani.

https://danubagarden.hu/termek/danuvital-bio/?mc_cid=4014c21edb&mc_eid=21a5cf7c86

A termék úgy lett megalkotva, hogy olyan arányban tartalmazza a tápelemeket, ahogy arra szüksége van a növénynek a belső nedvkeringésében!

Magas nitrogén- és foszfortartalma, valamint a termék mezo- (kén, kalcium és magnézium) és mikroelem (bór, vas, mangán és cink) tartalma is jelentős.


Mindkét termék beszerezhető 1 literes, és 10L-es kiszerelésben is. Házi kertben az 1L-es az ideális, melyből 2 dl szükséges egy 10L-es permetezőbe, és ezt lehet a zöld lombfelületre permetezni. Így az 1L-es kiszerelés az esetek többségében egy egész szezonra elegendő lesz! Javasolt a használatukat 2-4 hetente megismételni.